Vaak wordt gevraagd wat de kosten zijn van het echtscheidingstraject.

Deze vraag is lastig te beantwoorden omdat iedere situatie uniek is. Het is van tevoren niet altijd duidelijk hoeveel tijd nodig is en wat er geregeld of uitgezocht moet worden.

De laatste 50 echtparen betaalden gemiddeld € 1350 incl btw voor hun complete scheiding inclusief de kosten van de rechtbank. De laatste 500 klanten waardeerden onze dienstverlening met een 9,2 (op een schaal van 1 – 10).  Omdat wij gespecialiseerd zijn in de begeleiding van scheidingen en maatwerk leveren, scheelt dat veel kosten. Ook kunnen wij u in een vroeg stadium globaal hypotheek mogelijkheden doornemen,  dat scheelt u kosten en tijd. Uit vergelijkingen blijkt dat u bij andere kantoren soms duizenden euro’s meer moet betalen. 

Kiest u voor een advocaat in plaats van een mediator dan is de eigen bijdrage per persoon ten minste € 380, bij mediation is dat  € 59 per persoon. Hiermee geeft ook de overheid aan dat mediation de voorkeur heeft.

Indien het belastbaar inkomen in 2021 per persoon lager is dan € 29.600, kijk dan ook bij online mediation of je in aanmerking komt voor “scheiden voor € 102 per persoon inclusief de kosten van de rechtbank” of zelfs geheel gratis als de gemeente de eigen bijdrage vergoedt.

Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek