Bij verzekeringen moet er onderscheid worden gemaakt tussen schade en levensverzekeringen.

Schadeverzekeringen 

zijn om uw bezittingen te beschermen, een opstalzekering (huis), inboedelverzekeringen en een aansprakelijkheidsverzekering zal iedereen moeten hebben. Gaat u uit elkaar moet men deze zaken dus direct gaan regelen. U dient beiden tenminste een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering te hebben met gezinsdekking.  Dit zijn vaak niet de duurste verzekeringen. Gaat u de auto’s verdelen of iets dergelijks moet dat ook aan de tussenpersoon of de maatschappij worden doorgegeven. Let hierbij op of wie zijn naam de polis stond en wat er gebeurt met de schadevrije jaren. Als er samen in de auto is gereden is het redelijk dat deze opgebouwde korting wordt verdeeld.

Levensverzekeringen 

geven een uitkering bij overlijden. Deze zijn vaak gesloten toen er een huis werd gekocht. Hiermee had u de financiele zekerheid dat u in de woning kon blijven wonen als de partner zou komen te overlijden. In veel gevallen zit een dergelijke verzekering vast aan de hypotheek (is verpand) en kun je er pas vanaf als  de woning is verkocht of de hypotheek is afgelost. Indien de woning (nog) niet wordt verdeeld blijft een dergelijke levensverzekering doorlopen.  

Spaar- of beleggingsverzekeringen

Met deze verzekeringen bouwt u een waarde op, met deze waarde heeft u bepaalde doelen bijvoorbeeld het aflossen van de hypotheek of de kosten van studerende kinderen. Ook deze verzekering kan gekoppeld zijn aan de hypotheek. Bij een scheiding wordt gekeken wat deze verzekering op dit moment waard is. Hij kan worden beëindigd en de waarde worden verdeeld of de één houdt de verzekering en betaalt de helft van de waarde aan de ander uit. Bij alle wijzigingen van dit soort verzekeringen is het van belang dat u  hierin goed wordt geadviseerd. Over de verdeling ervan kunnen wij u begeleiden. 

Na een scheiding bent u samen verantwoordelijk voor de kinderen. Als één van de ouders komt te overlijden staat de andere ouder er alleen voor. De afgesproken partner- of kinderalimentatie is er niet meer. Om dit financiële risico af te dekken wordt vaak gekozen voor een alimentatieverzekering. Dit is een levensverzekering op elkaars leven gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld zolang de kinderen nog minderjarig zijn. Een dergelijke verzekering kost meestal maar een paar Euro per maand.  Om te voorkomen dat u over de uitkering geen belasting betaalt is het van belang dat deze polis kruislings wordt afgesloten. 

Al deze zaken zijn onderdeel van onze begeleiding. 

Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek