Hebt u samen met uw partner besloten om uit elkaar te gaan en wilt u graag voortvarend de scheiding regelen? Kies dan voor scheiden via de online procedure van GelukkigUitElkaar.nl. Hierbij nemen partijen zelf een groot deel van het opstellen van de benodigde documenten voor hun rekening. Het echtscheidingsverzoek kan zo al binnen een paar weken worden ingediend bij de rechtbank. Uiteraard zijn jullie bij deze snelle en goedkope vorm van scheiden altijd verzekerd van professioneel advies en begeleiding door onze scheidingspecialisten.

In goed overleg uit elkaar

De situatie moet echter wel geschikt zijn voor deze werkwijze. Een snelle afhandeling is alleen mogelijk als beide partijen volledig aan de scheiding mee kunnen werken en het snel eens kunnen worden, of al zijn, over hoe de zaken worden geregeld,  zoals de woning en de zorg voor de kinderen. Bestaat er onenigheid over bepaalde zaken, dan zal er meer tijd en begeleiding nodig zijn van een van onze mediators.

Snel scheiden  

Omdat een groot deel van de correspondentie en uitwisseling van stukken, voornamelijk via de mail en post plaatsvindt, kan het goedkoop en snel worden geregeld. Partijen die een snelle scheiding willen, hebben soms ook minder te regelen – bijvoorbeeld omdat er geen kinderen zijn – en verschillen minder van mening over de invulling van het echtscheidingsconvenant. Soms is ook haast geboden vanwege de aan- of verkoop van een woning. Wanneer partijen al langer niet meer bij elkaar wonen, is het prettig dat alle formaliteiten vlot en op afstand kunnen worden geregeld.

Hoe werkt snel en goedkoop scheiden?

Snel scheiden via GelukkigUitElkaar.nl verloopt via het online traject. Hierbij begeleidt één van onze mediators de scheiding grotendeels op afstand. Partijen worden door de mediator gevraagd om een inventarisatieformulier in te vullen en terug te mailen met daarin alle zaken die moeten worden geregeld. De mediator stuurt, indien aan de orde, een ouderschapsplan aan partijen om in te vullen.  U ontvangt per mail informatie over belastingzaken, pensioen en testamenten. Wij maken voor u een alimentatieberekening en een financiële opzet van de belastingtoeslagen waar u recht op krijgt. Vervolgens wordt in een persoonlijk afrondend gesprek het geheel nog eens doorgenomen. Als alle stukken in orde zijn, wordt het verzoekschrift bij de rechtbank ingediend. Vanaf de start tot de uiteindelijke inschrijving bij de gemeente, duurt het echtscheidingsproces meestal 2 tot 4 weken.

Online scheiden is bij Gelukkig Uit Elkaar al mogelijk vanaf € 98 onder bepaalde inkomensvoorwaarden. 

Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek