Vaak wordt gevraagd wat de kosten zijn van het echtscheidingstraject.

Deze vraag is lastig te beantwoorden omdat iedere situatie uniek is. Het is van tevoren niet altijd duidelijk hoeveel tijd nodig is en wat er geregeld of uitgezocht moet worden.

De laatste 50 echtparen betaalden gemiddeld € 1330 incl btw voor hun complete scheiding inclusief de kosten van de rechtbank. Zij waardeerden onze totale dienstverlening met een 9,0 (op een schaal van 1 – 10).  Omdat wij gespecialiseerd zijn in de begeleiding van scheidingen en maatwerk leveren, scheelt dat veel kosten. Ook kunnen wij u in een vroeg stadium de hypotheek mogelijkheden berekenen,  dat scheelt u kosten en tijd. Uit vergelijkingen blijkt dat u bij andere kantoren soms duizenden euro’s meer moet betalen. 

Kiest u voor een advocaat dan is de eigen bijdrage per persoon ten minste € 353, bij mediation is dat  € 58 per persoon. Hiermee geeft ook de overheid aan dat mediation de voorkeur heeft.

Indien het belastbaar inkomen in 2020 per persoon lager is dan € 29400, kijk dan ook bij online mediation of je in aanmerking komt voor “scheiden voor € 98 per persoon inclusief de kosten van de rechtbank” of zelfs geheel gratis als de gemeente de kosten vergoedt.

Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek