Als het samenleven niet meer lekker loopt, kan scheiden onvermijdelijk zijn.

Als één van de partners echt wil stoppen met de relatie komt die scheiding er meestal wel.

Toch kan de teleurstelling groot zijn, het is nooit de bedoeling geweest om de relatie te beeindigen. Toch gaat het leven door, ook na een scheiding. 

Indien u samen beslist dat het beter is om uit elkaar te gaan kunt u er samen aan meewerken en ervoor zorgen dat het hele traject goed verloopt. Gezond verstand speelt daarbij zeker een rol.

Bij samenwonenden kunnen zich vrijwel dezelfde problemen voordoen. Als er minderjarige kinderen zijn is ook voor samenwonenden een ouderschapsplan verplicht. Als samenwonenden een eigen huis hebben worden de afspraken hierover vastgelegd in een convenant. 

Wij kunnen je helpen de dingen op een rijtje te zetten.

De echtscheiding heeft gevolgen voor de partners en voor eventuele kinderen. Vaak zijn de gevolgen voor de kinderen en minst verdienende partner het meest ingrijpend. Kinderen beleven de scheiding van hun ouders doorgaans als een aardbeving in hun bestaan. Alle zekerheid die zij tot dan toe hadden wordt weggeslagen. Vaak hebben kinderen schuldgevoelens en denken zij dat het aan hen ligt.

Wij vinden het ook van belang dat er zo snel mogelijk worden gekeken naar de mogelijkheden, ná de scheiding.

Als mediator begeleiden wij u, naast alle juridische zaken, ook bij de overige financiële en fiscale zaken. Bijvoorbeeld wat zijn de mogelijkheden met de woning? Hoe zit het met belastingtoeslagen en -kortingen, testamenten en dergelijke. De belastingaangifte over het jaar van scheiding (vaak extra ingewikkeld) kan door ons worden verzorgd.

Kindercoach

Tijdens en na het scheidingstraject kunnen we u ook doorverwijzen naar een kindercoach waarmee we samenwerken. Een kindercoach kan u helpen de kinderen te begeleiden in het traject van echtscheiding. Ook de kinderen zelf kunnen bij de kindercoach terecht met vragen of voor een gesprek. www.teaadema.nl / www.hartentroef.nu

Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek