Als het op een scheiding aankomt: voordelen van online scheiden

Voor een scheiding een advocaat inschakelen? Het hoeft niet. Als je de zaken met je partner goed kunt regelen, dan biedt online scheiden veel voordelen. Niet alleen scheelt dat flink in de kosten, de procedure gaat ook een stuk sneller. Dat is praktisch als beide partners al goed omlijnde plannen hebben voor hun afzonderlijke toekomst en graag door willen.

 

Wat voor scheidingstraject wordt het?

Bij een echtscheiding is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken en het samen eens te worden over de afhandeling. Niet alleen kijk je dan naar het nu, maar het gaat ook om het toekomstplaatje. Als het uit elkaar gaan een bittere strijd tussen partners is geworden en je kunt er samen niet meer over in gesprek, dan biedt mediation geen oplossing en ben je aangewezen op een advocaat. Helaas zal zo’n procedure vaak een lange en kostbare zaak worden.

 

Snel en goedkoop scheiden

Het kan ook zijn dat jij en je partner al helder voor ogen hebben hoe jullie het gaan aanpakken. Je zou dan ook kunnen kiezen om de scheiding online te starten, alle benodigde formulieren op die manier door te nemen en het geheel af te sluiten met een gesprek bij de mediator. Vervolgens sturen wij de stukken naar de rechtbank. Je hoeft zelf niet naar de rechter. Deze manier scheelt in kosten en in tijd. Het geheel kan in zo’n vier weken zijn afgerond.

 

Hoe werkt online scheiden?

Juridisch gezien werkt online scheiden net als gewoon scheiden. Ons kantoor verstrekt alle benodigde scheidingsformulieren en documenten, aangevuld met een helder stappenplan en handige sjablonen. Je ontvangt een concept ouderschapsplan, informatie over belastingzaken, toeslagen en kortingen, hoe pensioenen te verdelen of wijziging testamenten noodzakelijk is en informatie ter ondersteuning bij de emotionele verwerking. Partners vullen de van toepassing zijnde formulieren samen in. Vervolgens ontvangt u een concept convenant ter voorbereiding op de afspraak die wordt gepland. De mediator zorgt er vervolgens voor dat alles juridisch, financieel en fiscaal klopt, hij checkt of gewenste afspraken geen nadelige effecten hebben voor de toekomst en hij dient na ondertekening de scheidingsaanvraag in bij de rechter en zorgt er voor dat de scheiding bij de gemeente wordt geregeld.

 

 

Gratis intake altijd mogelijk

Kortom, snel en goedkoop scheiden is een goede optie voor partners die de relatie in goed overleg willen verbreken en dat zakelijk en financieel gezien ook kunnen. Is dit in jullie situatie niet haalbaar dan begint het traject met een het gratis intake gesprek. Samen kunnen we dan bespreken hoe de begeleiding er uit zal gaan zien. In de meeste gevallen zijn twee á drie gesprekken voldoende.  Wil je graag weten wat we voor jullie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op om samen met de mediator te bepalen welke procedure het beste is.