Scheiding na vakantie, in Frankrijk trokken we de stekker eruit

Daar zit je dan, in je eentje op een strand in Zuid-Frankrijk. Het is laat op de avond en de kinderen slapen al. Zojuist liet een van jullie het beruchte ’S-woord’ vallen en de ander stemde in. Je voelt je ergens opgelucht, het zat eraan te komen. Tegelijkertijd voel je je heel onrustig. Je weet wat je achterlaat, maar de toekomst is opeens onzeker. Gelukkig is je beltegoed tegenwoordig goed in heel Europa dus je kan met een gerust hart bellen naar mensen die je nu zo hard nodig hebt, maar die honderden kilometers verderop zitten.

Erop of er onder

Het lijkt misschien vreemd, maar juist na de vakantieperiode zien we een piek in de drukte bij ons op kantoor. Mensen groeien uit elkaar en dat wordt pijnlijk duidelijk wanneer je opeens veel tijd met elkaar door brengt. Vaak weet je wel dat er iets scheef zit in je relatie en wordt de vakantie gezien als laatste reddingsactie… die niet altijd slaagt.

ANWB

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, heb je vast noodhulp geregeld via de ANWB (of bij een concurrent). Begeeft je auto het op de périphérique van Parijs? Geen punt, je belt ze gewoon op en het wordt gefixt. Maar wie helpt je uit de brand in deze situatie? Weet dan dat er goede, professionele hulp bestaat. Net zoals de ANWB ervoor zorgt dat je weer door kunt rijden, zo zijn er professionals die je helpen zodat je weer verder kunt. Een scheiding is namelijk geen eindpunt. Zeker als jullie kinderen hebben, zijn jullie voor altijd aan elkaar verbonden. Dan is het belangrijk om de relatie een andere vorm te geven waardoor jullie als team samen de kinderen kunnen grootbrengen. Hoe fijn is het om allebei naar die sportwedstrijd of muziekvoorstelling te kunnen gaan? Of – over heel veel jaar – straks tegelijk op kraambezoek te kunnen komen wanneer jullie kleinkind wordt geboren?

Fijne vakantie

Laat het Franse strandje nu dus voor wat het is. Sta op, klop het zand van je kleding en ga terug naar je gezin. Spreek met je partner af dat jullie niet voor niets ooit verliefd zijn geworden dus dat jullie er ook in harmonie uit moeten kunnen komen. Maak het beste van de laatste vakantie die je samen hebt en koester de mooie momenten. En zoek thuis de juiste hulp die bij jullie past.