Go to Top

Scheiden & verzekeringen

Bij verzekeringen moet je onderscheid maken tussen schade en levensverzekeringen.

Schadeverzekeringen zijn om je bezittingen te beschermen, een opstalzekering (huis), inboedelverzekeringen en een aansprakelijkheidsverzekering zal iedereen moeten hebben. Ga je uit elkaar moet je deze zaken dus direct gaan regelen. Dit zijn vaak niet de duurste verzekeringen. Ga je de auto’s verdelen of iets dergelijks moet je dat ook direct aan je tussenpersoon of de maatschappij doorgeven. Let hierbij op of wie zijn naam de polis stond en wat er gebeurt met de schadevrije jaren. Als je samen in de auto hebt gereden is het redelijk dat deze opgebouwde korting wordt verdeeld.

Levensverzekeringen geven een uitkering bij overlijden. Deze zijn vaak gesloten toen er een huis werd gekocht. Hiermee had je de financiele zekerheid dat je in de woning kon blijven wonen als je partner zou komen te overlijden. In veel gevallen zit een dergelijke verzekering vast aan de hypotheek (is verpand) en kun je er pas vanaf als je de woning hebt verkocht of de hypotheek is afgelost.

Spaar- of beleggingsverzekeringen. Met deze verzekeringen bouw je een waarde op, met deze waarde heb je bepaalde doelen bijvoorbeeld het aflossen van de hypotheek of de kosten van studerende kinderen. Ook deze verzekering kan gekoppeld zijn aan je hypotheek. Bij een scheiding wordt gekeken wat deze verzekering op dit moment waard is. Hij kan worden beeindigd en de waarde worden verdeeld of de één houdt de verzekering en betaalt de helft van de waarde aan de ander uit. Bij alle wijzigingen van dit soort verzekeringen is het van belang dat je je hierin goed adviseert. Wij zijn je hierbij behulpzaam.

Alimentatieverzekering. Na een scheiding ben je samen verantwoordelijk voor de kinderen. Als één van de ouders komt te overlijden staat de andere ouder er alleen voor. De afgesproken partner- of kinderalimentatie is er niet meer. Om dit financiele risico af te dekken wordt vaak gekozen voor een alimentatieverzekering. Dit is een levensverzekering op elkaars leven gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld zolang de kinderen nog minderjarig zijn. Een dergelijke verzekering is vaak niet erg duur en soms kunnen ook bestaande verzekeringen voor dit doel worden gebruikt.

Wil je meer weten over bovenstaande zaken, wij kunnen het voor je op een rijtje zetten. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

BEL ONS!

Drachten:  0512 - 820217

Groningen:  050 - 8200358

Leeuwarden:  058 - 8200238

Workum:  0515 - 820 228